How can we help?


Not watering past zone 3 or 4 (waiting for IP address?)

Fixed

Comments

3 comments

  • Avatar
    RainMachine Nicholas

    So your issue was happening before updating to current beta version (.944) ? 

    What happens if you actually remove the wiring from zone 4 without disabling zone in software ?

    The 100% CPU shouldn't affect anything and actually the report of this is not always correct.

    The Waiting for IP address should only happen after a reboot and it's because RainMachine waits for WIFI to come up. If it doesn't come after 40 retries it will start the software and will check after 2 minutes again in a loop.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    RainMachine Nicholas (Edited )

    I think it's something electrically wrong with either wiring or the valve itself. The unit actually reboots as there would be a short on this valve. 

    Also, the valve could be stuck and generating a lot of loads which might also trigger the RainMachine protection. 

    P.S. If you don't mind I will delete the other duplicate thread.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Todd Blackwell

    SOLVED!

    Nicholas, you were correct it was a bad solenoid on Zone 4 that caused the system to reboot.  We replaced the solenoid and now it is working perfectly!  Glad to know it was that and not the Rain Machine.  Still love the Rain Machine!

    Yes you can remove the duplicate thread.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.