How can we help?


4.0.945 PWS Enabled via WU, Mini-8 Gets Wrong Location Weather Data

Fixed

Comments

5 comments

  • Avatar
    GHammer

    Also curious, since I'm asked to pick a PWS and did, why does the Mini-8 not use the PWS name to retrieve the weather data?
    The URL I see is using Lat/Long instead of using the station name.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    GHammer

    I see that the retrieved data is from some other station. These values are not close to what I see here or looking at the station on WU.

     

    2018-07-29 17:45:53,232 - INFO  - noaa-parser:83 - Fetching Hourly data from https://noaa.rainmachine.com/xml/sample_products/browser_interface/ndfdXMLclient.php
    2018-07-29 17:45:58,004 - INFO  - noaa-parser:87 - Fetching Daily data from https://noaa.rainmachine.com/xml/sample_products/browser_interface/ndfdBrowserClientByDay.php 
    2018-07-29 17:46:00,108 - INFO  - wunderground-parser:165 - Downloading station data from: https://stationdata.wunderground.com/cgi-bin/stationdata?v=2.0&type=ICAO%2CPWS&units=metric&format=json&maxage=1800&maxstations=20&minstations=1¢erLat=42.220391¢erLon=-72.638608&height=400&width=400&iconsize=2&callback=__ng_jsonp__.__req1.finished
    2018-07-29 17:46:01,635 - INFO  - wunderground-parser:77 - WUnderground: station data retrieved for KMAHOLYO15
    2018-07-29 17:46:05,705 - INFO  - rmMixer:123 - *** DATA IN THE PAST: 2018-07-28 00:00:00
    2018-07-29 17:46:05,720 - INFO  - rmMixer:124 - *** Received data: ('2018-07-28 00:00:00', temp=24.3/1, minTemp=None/0, maxTemp=None/0, rh=85/1, minRh=None/0, maxRh=None/0, wind=0.28000000000000006/1, solarRad=None/0, skyCover=None/0, rain=0.5/1, et0=None/0, pop=None/0, qpf=None/0, condition=None/0, pressure=101.9/1, dewPoint=20.4/1, userData=None, minTemp=18.5/0, maxTemp=30.2/0, minRH=56/0, maxRH=99/0, et0cal=None, et0final=None)
    2018-07-29 17:46:05,763 - INFO  - rmMixer:131 - *** Added Existing data: '2018-07-28 00:00:00', temp=24.13/1, minTemp=None/0, maxTemp=None/0, rh=86/1, minRh=None/0, maxRh=None/0, wind=0.12/1, solarRad=None/0, skyCover=None/0, rain=0.5/1, et0=None/0, pop=16/1, qpf=0/1, condition=3/1, pressure=101.9/1, dewPoint=20.41/1, userData=None, minTemp=18.37/1, maxTemp=30.08/1, minRH=60/1, maxRH=96/1, et0cal=4.6097003064500004, et0final=4.6100000000000006
    
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    RainMachine Nicholas (Edited )

    Hi,

    That's a query to get the nearby weather stations. The actual data is taken from a different URL. The URL seems to be changed, maybe because of browser as it adds some UTF characters that shouldn't be there: 

    ¢erLat=42.220391¢erLon=-72.638608

    correct:

    centerLat=42.220391centerLon=-72.638608



    Even so the data should be correctly retrieved as the actual data URL is different.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    RainMachine Nicholas

    Update: I checked and indeed browser converts &cent to a special character. The parser behavior is correct just a browser log display issue.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    GHammer

    Thanks for the detective work Nicholas.

    Makes a big difference using &center

     

     

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.